2018-06-08 13:00:39• hírek • Bede Emőke

Szatmárnémetibe látogattak az egykori Pannónia Szálló új tulajdonosai

Hosszú éveken keresztül lehettünk szemtanúi az igencsak impozáns épület pusztulásának, azonban most úgy tűnik, szebb napok várnak az egykori Pannónia Szállóra.

A Bálint Zoltán és Jámbor Lajos tervei alapján megépült, 1902-ben megnyitott szálló nem csak városunk, de Erdély egyik legszebb szecessziós épülete is. Közel egy évszázaddal később, 1995-ben megtörtént a Dacia Szálloda privatizációja, amikor is az akkori alkalmazottak részvényessé váltak. 2007-ben azonban egy avasfelsőfalusi üzletember, Vasila Tantas vásárolta meg az épületet potom 1,7 millió euróért. A férfi szándékai szerint felújította volna a hotelt, viszont beütött a gazdasági válság, így tervei sosem váltak valósággá. Ettől kedzve az épület teljesen magára maradt, hamar felütötte fejét az addig sem ismeretlen enyészet.
 

Megannyi képeslap őrizte meg a szálló egykori fényét, de talán olvasóink közül is sokan emlékeznek még a hotel aktív éveire. Épp ezért volt elkeserítő mindannyiunk számára látni azt a folyamatos pusztulást, mely az utóbbi években, évtizedekben jellemezte az épületet. Azonban úgy tűnik, jobb irányt vesz az egykori Pannónia ügye.
 

Pénteken ugyanis városunkba látogattak az új tulajdonosok, hogy Kereskényi Gáborral találkozzanak. A konstruktív megbeszélés során városunk vezetője elmondta, reméli, hogy a lehető legrövidebb időn belül megújul a 11 éve elhagyatottan álló épület.
 

„A Pannónia Szálló ügyéhez gyakorlatiasan kell hozzáállnunk, hiszen azok a vágyak, miszerint a polgármesteri hivatal a saját költségvetéséből megvásárolhatta volna az épületet, megvalósíthatatlanok voltak. Számunkra az a fontos, hogy a Pannónia Szálló ismét a régi pompájában tündököljön, és az új tulajdonos minél hamarabb elkezdje az épület felújítását. Mi minden segítséget megadunk nekik, hiszen számunkra is fontos, hogy a városunk egyik legszebb és leghíresebb épülete újból használható legyen. Külön öröm számomra, hogy az egész régi központ teljesen átalakul, hiszen modernizáljuk a parkot is, és sétáló övezetet alakítunk ki a Villanyóra és a Fehér Ház között.” – mondta a találkozó után Kereskényi Gábor polgármester, ugyanis a Regionális Operatív Program (POR) keretén belül 6 millió euró támogatást nyert a város a régi központ felújítására.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: